X
GO

Wat is een facing?
Een facing is een laagje tandkleurig vulmateriaal van composiet of een schildje van porselein dat op de tand wordt geplakt.
Met een facing is het uiterlijk van een tand te verfraaien. Zo kan de vorm of de kleur van een tand worden veranderd. 
Met een facing kan de tandarts spleetjes tussen tanden opvullen, afgebroken hoekjes repareren, gele of bruine tanden weer wit maken en scheve tanden maskeren.

Facing

Waaruit bestaat de behandeling voor een facing?
Het aanbrengen van een facing bestaat uit een aantal stappen. Een facing van composiet is in een behandeling gedaan. Een porseleinen facing wordt in een tandtechnisch laboratorium gemaakt en daarom zijn minstens twee bezoeken aan de tandarts nodig.

Composiet facing 
Waar nodig wordt een heel dun laagje van het oppervlak van de tand geslepen. Er wordt zo ruimte gemaakt voor de facing. Gebeurt dit niet, dan wordt de tand iets dikker.
Voordat de composiet aan de tand kan worden geplakt, wordt de tand met een zuur voorbehandeld en van een hechtlaag voorzien. Op deze laag wordt de nog zachte composiet aangebracht.
De Composiet word in vorm gebracht en daarna door een speciale lamp uitgehard. Ten slotte wordt er nog naar de hoogte gekeken en nog gepolijst. Hierna is de behandeling klaar.

Porseleinen facing 
Eerst wordt er een foto van de gewenste kleur van het gebit gemaakt. Vervolgens wordt er glazuur weggeslepen en omdat dit een porseleinen facing is moet er minimaal een halve millimeter af geslepen worden.
Er wordt een afdruk gemaakt van de tand. 
Die afdruk gaat naar het tandtechnisch laboratorium. Daar wordt de facing in de gewenste vorm gemaakt.
Na een aantal dagen kan de facing geplaatst worden. Voordat de facing aan de tand wordt geplakt, wordt de tand met een zuur voorbehandeld en van een hechtlaag voorzien. Daar wordt dan de facing opgeplakt

 

Bel mij terug

  • *
  • *
  • *