X
GO

De kauwvlakken van de tanden en kiezen zijn gegroefd. Dit is zo om het voedsel te vermalen. De meeste kauwvlakken zijn goed met de borstel te reinigen. Maar soms zijn de kiezen zo diep gegroefd, dat de borstelharen er niet bij kunnen. Er blijft dan voedsel achter met als mogelijk gevolg een gaatje!

Sealen is het afdichten of verzegelen van groefjes in het kauwvlak met een kunstof. De tandarts of de preventie-assistent brengt de lak op de kies aan. De lak is heel dun en vloeit tot diep in de bodem van de groefjes. De lak wordt vervolgens hard gemaakt en de groeven op het kauwoppervlak zijn daarmee minder diep geworden en dus beter schoon te maken.

Een sealing gaat enkele jaren mee en de behandeling is volledig pijnloos. Sealen is alleen nodig als de tandarts verwacht dat er gaatjes in de groefjes zullen ontstaan.

Sealen
Tip
Het sealen van een kies kost over het algemeen minder dan het vullen van een kies. Er nu een aan laten brengen op gezonde tanden kan je op de lange termijn geld besparen doordat de kans op gaatjes kleiner wordt en vullingen of kronen dus minder snel nodig zijn. Vrijwel alle ziektekostenverzekeraars dekken de kosten voor sealen

 

Bel mij terug

  • *
  • *
  • *